Teljesen megtelt a Prologis Park Prague-Airport második spekulatív épülete

Posted by Bíró Koppány Ajtony

Már az átadást követő napokban megkötötték a bérleti szerződéseket.

A Prologis Inc., a világ vezető logisztikai ingatlanvállalata a mai napon bejelentette, hogy két új bérleti szerződést kötött a Prologis Park Prague-Airport második spekulatív épületében, összesen 12.100 négyzetméterre. A park jelenleg 100 százalékos kihasználtsággal működik.

A bérleti szerződések a következőket tartalmazzák:

  • 9000 négyzetméter bérbeadása egy egyesült királyságbeli székhelyű fuvarozó vállalat számára
  • 3100 négyzetméter bérbeadása az O&M Movianto számára, amely a gyógyszeripari-, biotechnológiai- és orvosi eszközök piacán kínál egészségügyi megoldásokat Európában, az amerikai székhelyű Owens & Minor Inc. részeként. A vállalat a Prologis ügyfele a Prologis Park Bratislava területén is.

„Az új épület bérbeadásának sebessége a megfelelő lokáció és az első osztályú logisztikai helyszínek iránti fokozott igényt tükrözi,” mondta el Martin Baláž, a Prologis Csehország és Szlovákia bérbeadásért és fejlesztésért felelős igazgatója. „Szilárd működési alapjainak köszönhetően a Prologis Park Prague-Airport területe egyértelmű választás volt a spekulatív fejlesztés megkezdésére.”

A Prologis Park Prague-Airport a D6-os autópálya 7-es kijáratának szomszédságában helyezkedik el, mindössze öt percre a prágai repülőtértől. A park jelenleg három, összesen 73.000 négyzetméteres épületből áll, további 48.000 négyzetméternyi fejlesztési potenciállal. Kiváló hozzáféréssel rendelkezik a belföldi és nemzetközi szállítmányozási útvonalakhoz a D0, D5 és D1 autópályákon keresztül. A parkban lévő buszmegállóból tömegközlekedéssel könnyedén elérhető Kladno és Prága városa, valamint a vonatállomás is.

A Prologis a maga több mint 1 millió négyzetméternyi logisztikai és ipari területével Csehország egyik vezető ipari ingatlan szolgáltatója (2016. december 31-i adatok alapján).

 

Prologis. PRÁGA – 2017. március 30. 

Válassza ki a pénznemét
HUF Magyar forint
EUR euró