Rail Cargo Hungaria meghosszabbította együttműködését az ukrán UZ vasútvállalattal

Posted by Bíró Koppány Ajtony

A Rail Cargo Hungaria 2017 végéig meghosszabbította az ukrán UZ vasútvállalattal kötött üzleti szerződést. Az erről szóló, úgynevezett Kiegészítő Megállapodást a két társaság Igazgatóságának elnöke, Dr. Kovács Imre és Wojcziech Balczun írták alá Kijevben. A megegyezésnek köszönhetően a két cég együttműködik a várhatóan növekvő forgalmak lebonyolításában.

 

A különböző gazdasági és más korlátozások ellenére a Magyarországra belépő forgalom 2016 év végén a megelőző évhez képest már 9%-os növekedést mutatott. A 2017. évben a vasútvállalatok várhatóan új, közös forgalmakat is lebonyolítanak majd.

 

Az ukrán mezőgazdasági vállalatok jelezték igényüket a Németországba irányuló organikus gabona, valamint nagyobb mennyiségű növényi olaj szállítási logisztikájának megszervezésére. Az Ukrajna nyugati határátmenetei közelében csak a záhonyi gabonaátrakó képes a biológiailag tiszta szemes termények minőségi átrakására. Várhatóan növekszik az Ukrajnából indított iparisó fuvarozás mennyisége. A Rail Cargo Hungaria és az ISD Dunaferr Zrt. hosszú távú megállapodása is további stabil forgalmat jelent majd az ukrán-magyar határátmeneten. Sikerült beindítani a rönkfaküldemények fuvarozását.

 

A Rail Cargo Hungaria Zrt. képviselői megemlítették, hogy Magyarországon nagy figyelmet szentelnek az Ukrajna által is preferált Traceca közlekedési folyosónak, amely az infrastruktúra teljes kiépítése után alternatív útvonalként fog megjelenni Kína, Irán, a közép-ázsiai és kaukázusi országok, valamint az Európai Unió tagállamai közötti kereskedelemben.

 

Az Ukrzaliznica támogatja az ukrán közúti fuvarozók részéről felmerült igényt a RoLa forgalom elindítására Ausztria és Olaszország irányába. A technikai feltételek ehhez Záhonyban megvannak és a Csapon is hozzákezdenek a szükséges fejlesztésekhez a projekt sikeres bevezetése esetén.

 

Záhony és a Rail Cargo Terminal – BILK lehetőségei csábítóvá váltak a TransContainer vállalatcsoporthoz tartozó Far East Land Bridge (FELB) számára, ezért hamarosan ismét megjelennek majd a kínai konténervonatok. A konténer forgalom fellendítésének megerősítése céljából Kijevben a Rail Cargo Hungaria és az UZ vezetői megbeszélést tartottak a közvetlen együttműködés lehetőségeiről a TransContainer kijevi kirendeltségének vezetőjével. 

Válassza ki a pénznemét
HUF Magyar forint
EUR euró