Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségét (MLSZKSZ) és szolgáltatásait. Az MLSZKSZ, a hazai logisztikai és közlekedési szakma egyik meghatározó szervezete, amely a magyar logisztikai szolgáltató központok közel 90 százalékát fogja össze. Az MLSZKSZ az egyetlen olyan szövetség, amely a komplett szolgáltatási láncot lefedi, a többi szervezet a logisztikának csak egyes részterületeivel foglalkozik. A Szövetséget 2002-ben azért alapították, hogy megvalósítsák a logisztikai szolgáltató központok hatékony együttműködését, elősegítsék a vonzáskörzetükben működő vállalkozások üzleti tevékenységét, növeljék versenyképességüket és új üzleti lehetőségeket teremtsenek.

Miért érdemes MLSZKSZ tagnak lenni?

 

  • Energia közösbeszerzési program: Az MLSZKSZ csoportos energia beszerzéseinek eredménye, hogy gáz esetén 7-10 Ft/m3, áram esetén 2-5 Ft/kWh-nál alacsonyabb értéken jutnak tagjaink energiához, mintha önállóan indulnának. Éves szinten közel 100 GWh áramot, és több mint 2,2 millió m3 gázt pályáztatunk a tagjaink számára. A tagok számára a részvétel díjmentes, térítésmentesen biztosítunk energetikai szakértői és jogi tanácsadást is. A közös fellépés jog- és ellátásbiztonságot is jelent: olyan megállapodást köt az MLSZKSZ, amely kiküszöböli az alul- és a túlfogyasztásból eredő kockázatokat. A szerződésben nincs „kisbetű” és a szerződéskötés a tagság által meghatározott feltételekkel történik, teljes körű ügyintézéssel. Az elmúlt 9 évben, eddig több mint 1.000 millió Ft feletti megtakarítást értünk el, a közös beszerzések során tagvállalataink számára. Ez azt jelenti, hogy évi 23.000 m3 gáz, vagy évi 75.000 kWh áramfogyasztás esetén már megtérült az éves 150.000 Ft-s tagdíj.
  • További közösbeszerzési programok: 2019-ben elindítottuk a papír-írószer, tehergépkocsi gumiabroncs és kenőanyagok közös beszerzését is. Tagok részvétele ezen beszerzésekben is díjmentes és többi feltétel is hasonló, mint az energiabeszerzés esetén.
  • Új üzleti lehetőségek megteremtése: Közép-Európában egyedülálló együttműködést indítottunk a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságával (OKF) 2012-ben. A folyamatosan bővülő, piaci alapokon nyugvó együttműködés keretében az OKF civil logisztikai szolgáltatókat is bevont a védelmi rendszer működtetésébe.
  • Erős érdekképviselet biztosítása: Az MLSZKSZ közlekedéspolitikai koncepciók aktualizálásának is kezdeményezője és olyan ország-stratégiai nagyprojektek kidolgozásán, szakmai, szakpolitikai egyeztetésén dolgozott és dolgozik, amelyek alapvető hatással vannak az iparág hosszú távú versenyképességének biztosítására.
  • Ilyen például az EKÁER rendszer továbbfejlesztése, amely kapcsán több alkalommal nyújtottunk be részletes írásos javaslatot a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) számára, kérve többek között a rendszer bevezetésének elhalasztását. Az NGM ezt követően egy-egy hónapos türelmi időt vezetett be, illetve több javaslatunkat beépítették a rendszer módosításába.
  • Szintén az MLSZKSZ készítette el a V0, a Budapestet délről elkerülő vasúti körgyűrű megvalósíthatósági tanulmányát 2013-ban, amely megépítéséről kormányhatározat is született.
  • A Szövetség a Kormány partnereként részt vesz a logisztikai célú európai uniós pályázati kiírások előkészítésében és véleményezésében is. A Szövetség tagjai, eddig összesen 8,8 milliárd forint uniós forrást nyertek el az elmúlt időszakban.
Válassza ki a pénznemét
HUF Magyar forint
EUR euró