Pályázatot nyert az Innovatív Raktárlogisztika Kft. is

Posted by Bíró Koppány Ajtony

A kormány új programja országosan több mint 143 ezer, a világjárvány által sújtott cégeknél dolgozó ember munkahelyét védi meg. Győrött az Innovatív Raktárlogisztika Kft.-nek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adta át a 282 millió forintos kormánytámogatásról szóló szerződést.

A Győri Nemzetközi Ipari Parkban működő kft. családi vállalkozásból nőtte ki magát, jelenleg is tisztán magyar tulajdonban van. Komplex és speciális logisztikai, szállítmányozási tevékenységet folytat. A gazdasági körülményekhez történő alkalmazkodás képessége a túlélés záloga, mondta az ünnepségen Lipovics Tamás ügyvezető igazgató. A koronavírus által okozott gazdasági környezetben a kormány gazdaságélénkítő támogatásával újabb beruházásokkal fejlődnek tovább.

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő utalt arra, hogy az 1992 óta működő ipari park cégei hétezernél is több munkatársat foglalkoztatnak a versenyszféra különböző ágazataiban. Sikerük titka az innováció. A képviselő megköszönte Szijjártó Péternek, hogy minden esetben figyelemmel kíséri és segíti a győri vállalatok törekvéseit.

Azok a legsikeresebb vállalatok, amelyeknek lelkük van – kezdte köszöntőjét a külgazdasági és külügyminiszter. Az Innovatív Kft. és az egész magyar gazdaság a hazai cégeknél, s a külföldi beruházásoknál, vagy a saját vállalkozásoknál dolgozó emberek munkájának, kreatív gondolkodásának köszönheti sikerét, folytatta Szijjártó Péter.

A mostani program, melynek keretében az Innovatív Kft. is kormányzati pénzhez jutott, összesen 806 milliárd forintot szán a munkahelyek megtartására. Azok a társaságok vehetik igénybe, melyek vállalják a munkahelyek megőrzését, és saját fejlődésük folytatását.

Eddig 30 ágazatból pályáztak a cégek, a mi megyénkből 33 társaság 15 milliárd forint értékben. Közülük a győri Innovatív Raktárlogisztikai Kft. azt vállalta: megőrzi a 157 munkahelyet, és 2 ezer négyzetméteres korszerű, magascsarnokot épít, ahol elsősorban az elektromos autók hajtóműveként felhasználható lítium ion akkumulátort tárolnak.

Jelenleg Magyarországon építik a világ legnagyobb akkumulátorgyárait, tette hozzá Szijjártó Péter, aki szerint az autóipar továbbra is kiemelt szerepet tölt be a magyar gazdaságban.

Forrás: https://www.gyorplusz.hu/

 

Válassza ki a pénznemét
HUF Magyar forint
EUR euró