Óriási bérleti szerződés az EURO-nettel a lengyelországi Prologis Park Janki területén

Posted by Bíró Koppány Ajtony
Category:

A fejlesztési helyszíneket illetően Európa egyik legnagyobb tranzakcióját írtuk alá hosszú távú partnerünkkel, az EURO-nettel Lengyelországban. A megállapodás nyomán ügyfelünk 160 000 négyzetmétert fog bérelni a Prologis Park Janki területén.

Az EURO-net az RTV EURO AGD országos kiskereskedelmi hálózat tulajdonosa. Választása a Varsó központjától alig 15 kilométerre, az Okęcie Repülőtértől pedig 14 kilométerre fekvő parkra esett, hogy az itt kialakított disztribúciós központjából végezze hagyományos kiskereskedelmi és e-kereskelmi tevékenységét.

Az óriási méretű lengyel tranzakció részét képezik:

  • Két, összesen 125 000 négyzetméteres build-to-suit (BTS) épület fejlesztése
  • A már meglévő raktárbérleti szerződés megújítása
  • Egy disztribúciós központ a hagyományos kiskereskedelmi és e-kereskedelmi tevékenység számára

Az EURO-net Sp. z o.o. tulajdonában áll a fogyasztói elektronikai termékeket árusító, specializált RTV EURO AGD bolthálózat. Az omnichannel modellben működő lánc termékei kiskereskedelmi egységekben és online boltokban egyaránt kaphatók. Az EURO-net a vállalat működési hatékonyságának nagyfokú javítása céljából jelentős raktárkapacitás-bővítés mellett döntött, ezzel Európa egyik legnagyobb elosztó központját hozza létre a kiskereskedelmi és e-kereskedelmi ágazatban.

“A fogyasztói elektronikai szektor piacvezető szereplőjeként célunk a folyamatos fejlesztés, és a lehető legjobb márkaélmény biztosítása a vásárlók számára. A fogyasztók mindenekelőtt a termékek széles választékát, elérhetőséget és gyors kiszállítást várnak el, ezért is döntöttünk raktárterületünk bővítése és a modern logisztikai megoldások bevezetése mellett. Lengyelország egyik legnagyobb, hagyományos kiskereskedelmi és e-kereskedelmi disztribúciós központjának megépítése lehetővé teszi működési hatékonyságunk optimalizálását, valamint egy dolgozóbarát munkakörnyezet kialakítását, amely szintén nagyon fontos cél a számunkra.

Örömmel tölt el bennünket, hogy a Prologisszal együttműködésben egy olyan projektet fejlesztünk, amely kellemes munkakörnyezetet, kényelmes közlekedési lehetőséget, valamint parkosított zöldterületet is biztosít az itt dologzók számára. A Prologisszal való, hosszú évek óta tartó, pozitív élményekben gazdag közös munka miatt döntöttünk úgy, hogy őket választjuk üzleti partnerüknek, és a következő évekre is velük írunk alá bérleti szerződést” – mondta Dorota Grubka, az EURO-net Sp. z o.o. bérbeadásért és igazgatásért felelős vezetője.

Kooperáció

“Az RTV EURO AGD a fogyasztói elektronikai piac egyik vezető szereplője, amely a jelenlegi beruházásnak köszönhetően optimalizálja disztribúciós tevékenységét. Ugyanakkor a vállalat nem feledkezik meg a fenntartható fejlesztés és munkavállalói jólét szempontjairól sem, amelyeket a megállapodás véglegesítéséhez is figyelembe kellett venni. Mindez számomra 160 000 négyzetméternyi tiszta sikert jelent, amely igazolja, hogy hasonló eredményes tranzakció csak az ügyfél igényeinek megértésén keresztül elérhető” – mondja Joanna Sinkiewicz, a Cushman & Wakefield ipari és logisztikai ügynökségének vezetője.

 

Lehetőségeket teremtő beruházás

Az EURO-net épületének fejlesztése egy, a Prologis teljes tulajdonában álló, 24 hektáros földterületen valósul meg, amely lehetővé teszi a vállalat számára, hogy ugyanabban a logisztikai parkban bővítse tevékenységét, ahol jelenleg is működik.

Az épület körül személyautók számára 820, kamionok számára pedig 74 parkolót alakítanak ki, valamint négy biciklitároló és négy elektromos autótöltő-állomás is helyet kap a területen.

A rakodóterületen történő ki- és bepakolás megkönnyítése érdekében a csarnokban található első oszlopsort hátravitték, emellett a teljes terület megvilágítását 300 lx fényerősségű világítótestek, 5 százalékban pedig természetes fényforrás biztosítja. A kamionok közlekedését dupla be- és kijárat segíti, a személyautók számára kijelölt belépőpontok, a gyalogosok számára pedig külön beléptető kapu áll majd rendelkezésre, amely jelentősen javítja a forgalmat és növeli az itt dolgozók biztonságát.

Mint ahogy minden lengyelországi Prologis épület esetében, az új helyszínen is az üzemeltetést és a karbantartást segítő legmodernebb megoldások kerülnek kiépítésre, mint például az okos mérőórák, amelyekkel az ügyfelek távolról is ellenőrizhetik és nyomon követhetik az épület fogyasztását, vagy a távoli műszaki segítségnyújtást lehetővé tévő rendszerek és az automata rendszámtábla-leolvasó rendszer.

“12 éve fennálló partnerségünk során elsődleges célunk volt, hogy megismerjük és megértsük az EURO-net üzleti igényeit. A vállalat dinamikus növekedését látva olyan megoldást javasoltunk, amely választ ad a logisztika területén jelen lévő elvárásokra, valamint növeli a disztribúció sebességét és szolgáltatási körét, amely szükséges az online kiskereskedelmi aktivitás bővítéséhez. A jelenlegi az elmúlt évek legnagyobb tranzakciója a lengyel piacon, és a tény, hogy ügyfelünk a Prologis Park Janki területén erősíti működését, valamint megtriplázza az itt bérelt területe nagyságát, kiemeli a helyszín jelentőségét és az ügyfélközpontú stratégiánkban rejlő értéket” – mondja Kamila Pruk, a Prologis lengyelországi bérbeadásért felelős szenior munkatársa.

Egy park a dolgozók szolgálatában

Az újonnan kibővített Prologis Park Janki területe egy modern, fenntartható és dolgozóbarát disztribúciós központ lesz. A park területén jelentős mennyiségű parkolóhely és biciklitároló kerül kialakításra, a tömegközlekedést választók számára pedig a parktól csupán 500 méterre található buszmegálló áll rendelkezésre.

A park irodaépületének kialakításánál a kényelmes munkakörnyezet és barátságos légkör megteremtése állt a központban. Ezt szolgálják a legtöbb irodában kiépítésre kerülő liftek, valamint a természetes fényben gazdag nyílt terek. Az épületet belső kertek is színesítik, míg az épületen kívül fákban és cserjékben gazdag zöldterületeket alakítanak ki, a Rodzinna utca mentén pedig fákat ültetnek.

A bizalom a Prologisnál születik

Tisztában vagyunk vele, hogy ügyfeleink olyan megbízható partnerrel kívánnak együtt dolgozni, aki osztja vállalati értékeiket és betartja ígéreteit. Időt szánunk ügyfeleink megismerésére és üzleti igényeik megértésére, hogy a közös munka során olyan területeket biztosíthassunk a számukra, amelyek üzleti növekedésüket szolgálják. Legyen szó akár egy jövőbeli igények szerinti épület tervezéséről, vagy egy helyszínről, ahova ügyfeleink munkavállalói szívesen járnak dolgozni, a bizalom a Prologisnál születik.

Forrás: Prologis

Válassza ki a pénznemét
HUF Magyar forint
EUR euró