Naprakész tudást építhetnek a tananyagba a logisztika szakos tanárok

Posted by Bíró Koppány Ajtony

Debrecen – A legtöbb diák és tanár számára véget ért a tanév, azonban a debreceni logisztika szakképzésben oktató pedagógusok ezen a héten még a katedra másik oldalán folytatták az iskolai heteket. A Debreceni Szakképzési Centrum hat tanára kapott lehetőséget az egyhetes vállalati továbbképzésre a Trans-Sped Csoportnál.

A korszerű logisztikai szakképzéshez elengedhetetlen, hogy a tanárok a legmagasabb színvonalat képviselő logisztikai szolgáltatóktól kapják meg a korszerű tudást. Az egyhetes képzés során a debreceni szakképző iskolákban oktató tanárok a legfrissebb ipari technológiákba és rendszerekbe nyerhettek betekintést, amelyet a jövőben a tananyagba is beépítenek.

  • Célunk, hogy a frissen végzett logisztika szakos diákok naprakész tudás birtokában szerezzenek előnyt a munkaerőpiacon, hiszen az iparág jó szakembereket igényel – nyilatkozta Hüse Attiláné a Debreceni Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese.

A debreceni székhelyű Trans-Sped Csoport szakemberei számára fontos, hogy a szakképzésben dolgozó tanárok naprakész iparági ismereteket tudjanak átadni a tanulók számára. Ennek egyik kulcseleme a valós gyakorlati folyamatok megismerése és adaptálása a pedagógiai folyamatba, amihez a cégcsoport most lehetőséget biztosít a Szakképzési Centrum oktatói számára.

A továbbképzés június 18. és 22. között zajlott egy héten keresztül. Az oktatás keretében a Debreceni SZC Irinyi János Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájából, illetve a Debreceni SZC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakgimnáziumából érkező tanárok a Trans-Sped üzletágainak és a „back office” területek munkájával, napi operatív feladataival ismerkedtek meg. Ennek során a termelési logisztikai, a fuvarozási, szállítmányozási, vám és raktárlogisztika üzletágakat, valamint e területek pénzügyi, minőségirányítási, jogi és HR támogatását tanulmányozhatták.

  • Társadalmi felelősségvállalási küldetésünk, hogy támogassuk a logisztikát oktató intézményeket, ugyanis folyamatosan növekvő logisztikai szolgáltatóként a szakmai utánpótlás biztosítása kulcsfontosságú az iparágban. Éppen ezért tartjuk kiemelten fontosnak, hogy a fiatalokat megszólító események mellett, a tanárok számára is biztosítsunk olyan programokat, mely az aktuális ismeretek magas szintű átadására alkalmas – nyilatkozta Fülöp Zsolt, a Trans-Sped Csoport ügyvezetője.

Ezt a küldetést megvalósítva hívta életre a közel 800 főt alkalmazó vállalatcsoport a „Trans-Sped Akadémiát”. A most a tanárok számára szervezett képzési program keretében minden nap egy-egy speciális logisztikai terület szakértőjével találkozhattak a pedagógusok, hogy megismerkedhessenek a legmodernebb ipari technológiákkal és ismeretanyaggal. A program során interaktív formában, életszerű példákon keresztül ismerhetik meg a vállalati folyamatokat a debreceni oktatók, az újonnan szerzett ismereteket pedig a következő tanévtől már beépíthetik a mindennapi oktatásba.

Forrás: Trans-Sped

Válassza ki a pénznemét
HUF Magyar forint
EUR euró