Munkaerőkímélő hatékony megoldások elterjesztése a logisztikai ágazatban – Szakmai rendezvények

Posted by Bíró Koppány Ajtony
Category:

GINOP-5.3.5-18-2018-00017

Szakmai rendezvények

A projekt fontos részét képezte a tagvállalatok és az ágazati szereplők közötti tudásmegosztás, amely elsősorban szakmai rendezvények keretében valósult meg.

A 2021. november és 2022. április között összesen 5 db szakmai workshop került megrendezésre, amelyek tematikái között szerepelt a munkaszervezési megoldások elterjesztése, az atipikus foglalkoztatási formák megismertetése, a munkáltatói márka építésére, vonzó munkahelyek kialakítására vonatkozó jó gyakorlatok megosztása, valamint a munkáltatók lehetőségeinek bővítése a munkavállalók fejlesztésére vonatkozóan – kommunikáció és közösségfejlesztés témában.

A szakmai rendezvények összesen több, mint 80 fő részvételével valósultak meg. Az áprilisi rendezvényeken a projekt eredményeinek megismertetésére, a pilot projektben kidolgozott képzési minősítési rendszer bemutatására is sor került.

A veszprémi Logisztikai és HR áramlatok roadshow-t, a LOCARGO Kft-nél tartottuk, április 6.-án, ez volt az első találkozós esemény a sorozatból.

 

 

Kiváló összefoglalót hallottunk az ukrán-orosz háborús helyzetről, ezek gazdasági, energetikai hatásairól Dr. Deák András György-től. Teresztián Vanda az MSC-től az éppen aktuális nemzetközi hajózási helyzetről adott egy nagyon érdekes összefoglalót. Győző Reisinger ismertette, hogy egy logisztikai cég milyen HR és egyéb kihívásokkal szembesült az elmúlt 2 év alatt. A munkaerő megszerzés/megtartás témakörben, Korycki Adrienn ismertette a munkavállalók preferenciaváltásából eredő új kihívásokat, meglehetősen kemény jövő elé néz a munkaerőpiac. Dániel Bakos az időkapu, időmenedzsment munkaerő gazdálkodásra kifejtett hatását mutatta be.

Április 21.-én, Debrecenben megtartásra került a következő Logisztikai és HR áramlatok roadshow-unk, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara-nál.

 

 

Kaptunk egy tárgyilagos összefoglalót az ukrán-orosz háborús helyzetről, ezek gazdasági, geopolitikai, energetikai hatásairól Dr. Demkó Attilá-tól. Fazekas Andras a HAPAG Lloyd AG-től az éppen aktuális nemzetközi hajózási helyzetről adott egy nagyon érdekes összefoglalót – hol és miért várakoznak a hajók, mikorra várható, hogy enyhül a tengeri fuvarozásban tapasztalható időzavar és még sok más. Szekeres Zita a Trans-Sped Kft.-től ismertette, hogy az e-kereskedelem hogyan alakította át a logisztikai munkaköröket és a dolgozói preferenciákat. Gyenes Fruzsina az Ex-Ante Tanácsadó Iroda cégtől a logisztikai cégek és képzőintézmények közötti felmérés eredményeit ismertette. A munkaerő megszerzés/megtartás témakörben, Korycki Adrienn adta közre a munkavállalók preferenciaváltásából eredő új kihívásokat, meglehetősen kemény jövő elé néz a munkaerőpiac.

A Logisztikai és HR áramlatok roadshow országos körút utolsó állomása.. április 28.-án, Szekszárdon volt, a MEROPS Hotel-ben.

 

 

Dr. Koltai Zoltán úrtól a Pécsi Tudományegyetemről megismerhettük annak az országos kutatásnak az eredményeit, amely a cégek telephelyválasztási preferenciáját a közlekedési infrastruktúra fejlettségének összefüggéseiben vizsgálta. Nagyon érdekes összefüggéseket láthattunk. Kovács Pál úr a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár előadása egy igazi kuriózum volt, a világ energiapolitikai összefüggéseit mutatta be, a mai energiakrízis és az orosz-ukrán háborús helyzetre vetítetten. A jövőkép nem túl fényes…. Orbán Krisztián úr közgazdász geopolitikai és történelmi összefüggéseiben vázolta egy új politikai és gazdasági világrend kialakulását. Nagy változás közben vagyunk, minden tekintetben. Koryczki Adrienn segítette a munkaerőkeresés, céges employer branding építés, munkaerő preferenciaváltozások és sok más HR-es témában való tisztánlátást, eligazodást, sok és nagyon érdekes sztorival (amelyekből sajnos sok negatív tendencia is látszik).

 

Válassza ki a pénznemét
HUF Magyar forint
EUR euró