Munkacsoportok létrehozása – fejlesztjük a Szövetséget!

Posted by Bíró Koppány Ajtony

Szövetségünk tagsága örvendetes módon dinamikusan bővül a logisztika több területéről. Most már elértük azt a szintet, hogy a tagság irányából jövő feladatok nem homogének, azaz különböző területek, különböző feladatokat, megoldandó problémákat generálnak. Ez a sokszínűség ugyanakkor az egyik erősségünk! A gyakorlati logisztika minden területe megtalálható az MLSZKSZ keretében. Az évek során felhalmozódott egy olyan tudás, tapasztalat, aminek birtokában gyors és szakszerű válaszokat tudunk adni a tagságot érő hatásokra – ezt tapasztalható volt az évek során. Szeretnénk ezt a működési modellt tovább fejleszteni és még közelebb vinni a Tagságunkhoz. Úgy gondoljuk, hogy a munkacsoportok keretében, a tagságunk sokszínűségéből eredő feladatok/problémák jobban kihozhatók, hamarabb lehet megoldást találni.

Első körben a Kombitermináli és Intermodális Fuvarozási munkacsoport alakult meg, amely már megkezdte működését. Működési területe: beazonosítani a magyarországi intermodális fuvarozással kapcsolatos feladatokat/problémákat (ezeket zömében ismerjük, most a finomhangolása következik), a magyar intermodális fuvarozás ösztönző rendszerének kidolgozása, nemzetközi trendek, jógyakorlatok figyelése és behozás a munkacsoport tevékenységében. Minden feladat, ami az intermodális fuvarozás keretében még szóba jöhet.

Előkészítés alatt van az E-kereskedelmi munkacsoport létrehozása. Működési területe: beazonosítani azokat a fejlesztési pontokat, amelyekben még javulnunk kell, hogy a világszinten dinamikusan bővülő e-kereskedelemben pozícióinkat tovább tudjuk erősíteni. Minden feladat, ami e-kereskedelemhez kapcsolható – vám, kisárulogisztika, fullfilment szolgáltatások stb.

Az MLSZKSZ tagok szabadon csatlakozhatnak a munkacsoportokhoz, szándékokat kérjük emailben jelezni, illetve kérjük megadni, hogy melyik területről, milyen feladatokkal jönne – aktív munkacsoport tagokat szeretnénk. A munkacsoportokat egy-egy csoporttag vezeti, akit a munkacsoport választ.

Lehet további területekre is munkacsoportok létrehozását javasolni.

Válassza ki a pénznemét
HUF Magyar forint
EUR euró