Megvásárolható a European Contract Logistics Serbia d.o.o. vállalat többségi tulajdona (95%)

Posted by Bíró Koppány Ajtony

Az 1993-ban alapított, belgrádi és Novi Sad-i (Újvidék) székhelyű ECL Serbia szállítmányozó vállalat az Európai Unió és Szerbia közötti közúti fuvarozás specialistája (gyűjtőfuvarozás és FTL/LTL), valamint képviselteti magát a légi és a tengeri fuvarozás területén is. A társaság 16 szakértőből álló – átlagosan 15 éves ECL-Serbia-munkaviszonnyal rendelkező – csapata kiemelt minőségű logisztikai és elsősorban vámkezelési szolgáltatásokat nyújt hosszú távon több mint 200 szerbiai vállalati ügyfélnek. A társaság közel 70 szerbiai fuvarozó partnerrel dolgozik együtt, valamint Belgrádban három, Novi Sad-ban pedig egy bérelt raktárt üzemeltet.

Az elmúlt öt évben az ECL-Serbia éves árbevétele átlagosan 1,3 millió eurót tett ki – az EBIT éves szinten átlagosan az árbevétel 1,8%-a volt. A vállalat fennállása során nem jegyzett veszteséget, még 2020-ban sem.

Az ECL-Serbia részvényesei 95%-os részesedéssel az OmegaTelos GmbH (az ÖBB-Konszern teljes tulajdonú leányvállalata) és 5%-ban pedig az ECL-Serbia alapítója/vezetője.

Az OmegaTelos 95%-os részesedésének eladása az ÖBB-Konszern 2019-es azon stratégiai döntésen alapul, hogy visszavonul a közúti gyűjtőfuvarozási üzletágból.

Azok az érdekelt felek, akik egy előzetes, nem kötelező érvényű ajánlattétel céljából szeretnének további információkat kapni az ECL-Serbia vállalatról, bekérhetik az ECL Serbia cégismertetőjét a jai.mukherjee@oebb.at e-mail-címen keresztül. Az ECL-Serbia 95%-os részesedésre vonatkozó előzetes, nem kötelező érvényű ajánlattétel határideje 2020. június 30. (szerda).

Válassza ki a pénznemét
HUF Magyar forint
EUR euró