Már 200 millió forintot ér az összefogás

Posted by Bíró Koppány Ajtony

Újabb rekord eredménnyel zárult az MLSZKSZ 2014. évi közös áramtendere.  Az elmúlt hat évben közel 200 millió forint költségmegtakarítást ért el a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) tagvállalatai számára a közös energiabeszerzéssel, amelyből rekordösszegű, mintegy 100 millió forint megtakarítást a most lezárult villamosenergia-tender hozott. A közös beszerzési program eredményességét az is jelzi, hogy az elért kedvezmények mértéke és a részt vevő tagvállalatok száma évről évre folyamatosan nő. A sikersorozat folytatódik: az MLSZKSZ már elindította a 2013/14. üzleti évre vonatkozó együttes gázpályázatát és tovább kívánja bővíteni a közös beszerzések területét.

Az MLSZKSZ és a szövetség keretei között működő Logisztikai Központ Klaszter immár hatodik éve nyújtanak közös beszerzési szolgáltatást tagvállalataik számára annak érdekében, hogy segítségükre legyenek a piacon elérhető gazdasági előnyök hatékony kiaknázásában. A program keretében tagjaik számára ingyenes energetikai és jogi tanácsadást biztosítanak és összehangolják az egyes résztvevők áramfogyasztását, így olyan speciális árat tudnak kialkudni, amelyet a tagok az összefogás nélkül, egyenként nem érhetnének el. A szolgáltatói szerződés megkötésére a Szövetség által meghatározott feltételekkel kerül sor, amely során kiküszöbölik az alul- és a túlfogyasztásból eredő kockázatokat.

 

 

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége 2014-re húsz cég áramigényét pályáztatta meg, így az előző tenderhez képest több mint 27 százalékkal, 53,5 GWh-ra növelte a pályáztatott energia mennyiségét. „A szövetség szakmai vezetése úgy látta jónak, hogy a 2014. évi áramigényeket a jelenleg tapasztalható kedvező piaci viszonyokat kihasználva pályáztatja meg. Az eredmény igazolta az elvárásainkat, sikerült a tavalyi évben kialkudott rekordárhoz képest közel 10 százalékkal kedvezőbb díjakat elérnünk. Ennek köszönhetően a megtakarítások mértéke 8,3 és 43,6 százalék között mozog tagvállalatainknál, értéke pedig összességében megközelíti a 100 millió forintot. Ez az összeg minden idők eddigi legnagyobb megtakarítása a tagságunk részére” – mondta Fülöp Zsolt, az MLSZKSZ elnöke.

 

 

Az MLSZKSZ közös beszerzési programjának sikerét jelzi, hogy az elért kedvezmények mértéke és a beszerzési csoportban részt vevő tagvállalatok száma évről évre folyamatosan nő. A mostani árambeszerzési tender eredményeivel együtt az elmúlt hat évben már közel 200 millió forint költségmegtakarítást ért el a szövetség a tagvállalatai számára.

 

 

Az MLSZKSZ 2013. május első hetében kíirja a 2013/2014. évi gázfogyasztásra vonatkozó pályázatát, amelytől további megtakarítást remélnek, és bővíteni kívánják a mobil távközlési szolgáltatások beszerzési csoportjában részt vevő tagvállalatok számát is. Az idei év folyamán a szövetség újabb területeken tervez közös fellépést, például a raktárinformatika és az irodaszer-beszerzés területén.

Válassza ki a pénznemét
HUF Magyar forint
EUR euró