LOGISZTIKAI ÉRDEMREND 2024. ÉVI KITÜNTETETTJE

Posted by Bíró Koppány Ajtony

Dr. Sárosi György

Azon szakemberek értékelésére alapítottuk – akik a logisztika szakma érdekében végeztek kiemelkedő munkát, akik élenjártak a szakmai etika színvonalának emelésében, valamint az értékteremtésben – a “Logisztikai Érdemrend” kitüntetést adjuk 2010-óta.

LOGISZTIKAI ÉRDEMREND elismerés 2024. évi díjazottja:

Dr. Sárosi György közlekedésmérnök, veszélyes áru szakértő

Szakterülete a veszélyes áruk szállításának és tárolásának speciális kérdései. Pályáját 1983-ban kezdte és azóta foglalkozik a veszélyes áruk kérdéskörével. Több évtizede a FIATA, az IRU és az UIRR veszélyes áru szakértői nemzetközi testületeinek tagja. Nagyon sok szakmai szervezetben veszélyesárú szakértőként van jelen. Első munkahelye a legendás „Hungarocamion Naköv” volt, jelenleg a Hungária Veszélyesáru Mérnöki Iroda Kft. ügyvezetője. Hatósági vizsgabiztos. Több egyetemen és főiskolán vesz részt szakterületének megfelelően a fiatalok képzésében. Több mint 200 szakcikk, számos projektben való részvétel és hatékony szakmai részvétel fémjelzi mind a közúti, vasúti, tengeri és légi veszélyesáru szállítás biztonságossá tétele területén.

A 80-as évek közepétől kezdődően évtizedeken át több ezer ADR-es gépkocsivezetőt oktatott és vizsgáztatott. A veszélyes áru tanácsadói képzés (ADR-RID-ADN) magyarországi bevezetése is a nevéhez fűződik, mely az EU csatlakozás előkészítésének része volt. Vitathatatlan érdemei vannak a magyarországi veszélyesáru szállítás kockázatainak csökkentése és fejlesztése területén.

Jelentős szerepe volt többek között a vasúti terület és a BM Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közötti kiváló együttműködés kialakításában, melynek eredményeként jelentősen csökkent a veszélyesáruk vasúton történő szállításával összefüggő hatósági intézkedések száma, mivel az ő nevéhez fűződik a vasúti veszélyesáru egységes bejelentő rendszer koncepciójának megalkotása és kivitelezésében való aktív közreműködés valamint kurrens képzés a Minősített RID oktatói képzés kifejlesztése, bevezetése és az intézményesített vizsgává való emelése.

Gyuri egy igazi ikonja a logisztikai szakmának, remek ember, kiváló humorral, rengeteg sztorival, ha valaki, valamit akar tudni a veszélyesárukról, akkor mindig hozzáfordulunk. Olyan érdemei vannak, amelyek elévülhetetlenek.

Válassza ki a pénznemét
HUF Magyar forint
EUR euró