Logisztikai Érdemrend 2014. évi kitüntetettje

Posted by Bíró Koppány Ajtony

Kautz István

A Szövetségünk által 2010-ben alapított Logisztikai Érdemrenddel a célunk az volt, hogy értékeljük azon szakemberek munkáját, akik a logisztika szakma érdekében végeztek kiemelkedő munkát, akik élenjártak a szakmai etika színvonalának emelésében, valamint az értékteremtésben.

A nyilvánosan meghirdetett és a beérkezett jelöltek közül a bíráló bizottság, a 2014. év Logisztikai Érdemrend elismerésben, Kautz István urat részesíti.

Kautz István 1971 óta dolgozik a szállítmányozásban, első munkahelye a MASPED, ahol azóta is dolgozik. 1976-1980 között a vállalat szczecini kiküldöttjeként képviselte a céget. Hazaérkezése után volt a nemzetközi vásárok és szakkiállítások szállítmányozási feladatait ellátó osztálynak vezetője, majd vezette a MASPED bécsi kirendeltségét. Bécsből való hazatérte után 1989-től  a MASPED vezérigazgató helyettese, 1992 január 1-től elnök-vezérigazgatója.

Ő vezényelte le a részvénytársasággá alakulás folyamatát, majd a sikeres privatizációt. Vezetésével alakult ki a MASPED cégcsoport, amely jelenleg is a magyar szállítmányozás és logisztika meghatározó szereplője.

Évekig részt vett a hazai szállítmányozási szakemberképzésben, szakkönyveket lektorált. Rangos konferenciákon és több hazai egyetemen tartott előadást.

Több szakmai szövetségben vállalt tisztséget, a Magyar Szállítmányozók Szövetségének 1992-től 2010-ig volt elnöke.

1999-ben Klauzál Gábor díjat kapott. Szintén ebben az évben a közlekedési és szállítmányozási szakemberek megválasztották az „Év emberé”-nek. A BKIK-tól 2002-ben az „Év közlekedési vállalkozója”, 2003-ban a Főváros Gazdaságáért díjban részesült. 2005-ben a Pénzügyminisztérium Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoka vám- és pénzügyőri aranyjelvénnyel tüntette ki. 2008-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje állami díjat kapta meg.

RO 8897

Életműdíjjal 2014. évi elismertje – Dr. Fullér István

Dr. Fullér István 1951-ben született Keszthelyen, nős, két fia van. Orosz és német nyelvből felsőfokú, angol nyelvből középfokú állami nyelvvizsgája van. 1975-től 2008. december 28-ig dolgozott a GYSEV Rt.-nél Sopronban. 1990-ig a vasút kereskedelmi és nemzetközi szállítmányozási szolgálatánál különböző beosztásokban beosztottként és munkahelyi vezetőként dolgozott. Akkor kinevezték a GYSEV Rt. Raaberlag Logisztikai és Kombiterminál Igazgatóság igazgatójává. Vezetése alatt vált a vámraktározási tevékenységből korszerű logisztikai elosztó központtá a fióktelep. 2005-től a Vállalkozó Vasúi Üzletág marketing- és értékesítési osztályát vezette értékesítési igazgatóként, majd 2007-től ugyanott nemzetközi kapcsolatok igazgatóként tevékenykedett korengedményes nyugdíjba vonulásáig. Ezt követően társadalmi megbízatás keretében a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesülés megbízott főtitkári teendőit látta el. Majd 2009-től a BILK Kombiterminál vezérigazgatója egészen ez év július 1-ig amikor is másodszor is nyugdíjba vonult.

Válassza ki a pénznemét
HUF Magyar forint
EUR euró