LOGISZTIKAI 9M DÍJ – 2023

Posted by Bíró Koppány Ajtony

2023-ban a következő személyek részesülnek a Logisztikai „9M” díj elismerésben:

Tűri Csaba beszerzés – Zenit Logisztikai Eszközök Kereskedőháza Kft.

Csaba 2008. szeptember 01 óta dolgozik a Zenit Kft-nél. Először operatív szervezési, vezetési feladatokat látott el, majd cégünk operatív beszerzési feladatait, majd a teljes beszerzéssel kapcsolatos tevékenységét végzi és irányítja. Lelkiismeretes, alapos, pontos munkájára biztosan számíthatunk.

Tóth Dániel közúti fuvarozás – EKOL LOGISTICS Kft.

Dániel 5 évvel ezelőtt csatlakozott az EKOL Logistics magyarországi csapatához. Ugyan iparági tapasztalat nélkül érkezett, remek kombinációs készségének köszönhetően hamarosan a tervezési csapat erősségév vált. A tervezés feladata az erőforrás menedzsment, és annak alapján a megbízások legoptimálisabb erőforráshoz rendelése. Ennek a munkának a során hamar átlátta a cég igényeit, sajátosságait, és szintet lépve a közúti fuvarozási részleg csoportvezetőjévé nevezte ki a Menedzsment, amely pozíciót jelenleg is kiválóan betölti.

 

Szántó Lajos szállítmányozás – Trans-Sped Kft.

Szántó Lajos a Trans-Sped szállítmányozási igazgatója. 12 éve csatlakozott a vállalathoz, ahol több mint 70 ember irányításáért felelős. Hozzá tartozik a cégcsoport belföldi és nemzetközi közúti szállítmányozási, légi-tengeri és vasúti szállítmányozási, valamint vámrészlege. Lajosnak a Trans-Sped életében mindössze harmadik munkahelye: a cégcsoporthoz érkezése előtt egy állami és egy multicégnél szerzett értékes logisztikai tapasztalatokat. Emberileg is egy kiváló, jó társasági személy.

 

Balaton Tamás intermodális fuvarozás – Rail Cargo Terminál – BILK Zrt.

Végzettége szerint vízépítő mérnök, dolgozott kivitelezésben, államigazgatásban majd logisztikai pályafutását 2004-ben a közel 100 éves Csepeli Szabadkikötőben kezdte. Itt töltött időszakban bővült jelentősen a Szabadkikötőben található konténer terminál területe, felépültek az első 10.000 m2 alapterület feletti modern raktárcsarnokok és új partfalrészek mellett megépült a Ro-Ro kikötő. Jelenlegi munkahelyén a Rail Cargo Terminal – BILK Zrt.-ben irányítása alá tartozik a terminálon a műszaki csoport, konténerjavító műhely, rakodógépek és daruk és egyéb karbantartási feladatok és a termináli operációs igények műszaki kiszolgálásának megszervezése.

 

Fazekas-Herczeg Tibor légifuvarozás – Menzies Aviation

A légiáruszállítás hatékony, gördülékeny, ügyfélközpontú működéséhez tevékenységük, folyamatos magas szintű munkájuk, segítőkész hozzáállásuk, elkötelezettségük rendkívül fontos. Fazekas-Herczeg Tibor a Menzies Aviation Hungary cargo ügyvezető igazgatója közel már 20 éve dolgozik ebben a szellemiségben a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a földi kiszolgálási majd 2017-től árukezelési terület vezetőjeként. A cargo közösségi tagjaival szorosan együttműködve dolgozik a légiáruszállítási szolgáltatások és környezet fejlesztésén, fontos szerepe volt a Menzies új 4.000 m2-es BUD Cargo City-ben 2020 januárjában nyílt új raktárának megvalósításában, annak most zajló bővítésében, 2021-ben a IATA CEIV Pharma gyógyszerlogisztikai minőségbiztosítási rendszer bevezetésében, 2022-ben pedig egy nagy nemzetközi gyógyszerszállító vállalat konténer depotjának megvalósításában.

 

Ecsedi Tibor kikötőlogisztika – Budapest Szabadkikötő Logisztikai Zrt.

Tibor 1988-tól dolgozik a kikötőben. Aki ebben a szakmában dolgozik annak Őt nem kell bemutatni. Mindent is tud egy kikötő üzemeltetésével kapcsolatban. Rendszeresen részt vett továbbképzéseken, hogy minél szakszerűben és felkészültebben tudja segíteni a kikötő munkáját. Ilyen szakember egy igazi kincs, egy cég életében. Lelkiismeretessége, szakmai tudása, példaértékű. Ő mindig úgy közelíti meg a feladatot, hogyan tudjuk a leghatékonyabban, leggyorsabban megoldani.

 

Vései József raktározás – Waberer’s Szemerey Logisztika Kft.

József 2002-ben kezdte pályafutását a logisztikában, mint raktári adminisztrátor. A raktári munkafolyamatok szervezése már akkor is közel állt személyiséghez. Akkori vezetői hamarosan megbízták nagyobb feladatok elvégzésére, így került a felelősségteljes műszakvezetői pozícióba. 2010-ben megszerezte a Pannon Egyetemen a logisztikus szakképesítést. A WSZL-nél hatodik éve raktárvezetőként irányítja közel 100 fő munkáját egy 20 000 m2-es alapterületű raktárban, amelynek 30 000 raklap a befogadó kapacitása. Kiemelt szerepet játszott az ország legnagyobb és máig egyedülálló FMCG ÁFA-raktár munkafolyamatainak tervezésében, azok implementálásában, valamint a jelenlegi működtetésében.

József rugalmas, kitartó munkájával példát mutat az egész csapata számára.

 

Nyakasné Dr. Tátrai Judit oktatás – Széchenyi István Egyetem, Logisztikai és Szállítmányozási Tanszék

Személyében még egy klasszikus, igazi közlekedési szakembert köszönthetünk. Munkáséletét a MÁV Pályafenntartási Főnökség Szegedi rendező pályamesteri szakaszán kezdte. A Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola vasútüzemi szakának elvégzését követően, Győrbe folytatta az ismerkedését a vasúti árufuvarozás kereskedelmi rejtelmeivel és kihívásaival. Menetközben a KTMF-n műszaki tanári képesítést szerzett, a Közgazdaságtudományi Egyetem Kereskedelmi Kar Áruforgalmi tagozatán meg „okleveles közgazda” képesítést kapott. Ezeken kívül számos képzésen, tovább képzésen vett részt, így bátran mondhatjuk, hogy a vasúti árufuvarozás, szállítmányozás gyakorlati és elméleti oldalát nagyon magas színvonalon ismeri.

Az el múlt 25 év oktatási tevékenységének eredményeként, a magyar logisztikai és szállítmányozói generációk tanulták a SZÁLLÍTMÁNYOZÁS I. II. tankönyveiből a szakma rejtelmeit, nagyon sok kolléga innen a teremből is, Tőle tanulta az árufuvarozási alapokat, amelyre később sikeres cégek épültek.

Nagyon sokan, nagyon sokat köszönhetnek Neked Kedves Judit és ezért nagyon hálásak vagyunk. Fogadd szeretettel a nagyon sok áldozatos munkádért, ezt a mi kis elismerésünket.

Válassza ki a pénznemét
HUF Magyar forint
EUR euró