Logisztikai 9M díj – 2018

Posted by Bíró Koppány Ajtony

2018-ben a következő személyek részesülnek a Logisztikai „9M” díj elismerésben:

Molnár Lajos, rakodásirányító, GYSEV Cargo Zrt.

Bár még csak 6 éve dolgozik a vállalatnál és jellemzően csendes, visszafogott, mégis nehéz helyzetekben tanúsított nyugalma, strukturáltsága, az új feladatok, megoldások iránti fogékonysága, kitartása, megbízhatósága kiemelte hasonló pozícióban levő munkatársai közül. Teljesítményével rövid idő alatt elnyerte a vezetés bizalmát, egyre összetettebb és nagyobb csapatok irányítói feladatköreit is megkapta. Amellett, hogy a napi adminisztrációt hibátlanul elvégzi kiváló szervező, kiváló kapcsolattartó. Jelenleg egy 20 fős rakodómunkásokból és targoncásokból álló csapat munkáját irányítja, tevékenységének köszönhetően évek óta fennálló vitás helyzetek szűntek meg mindenki megelégedésére, csapatának korábban stagnáló teljesítményét kiváló vezetői érzékkel folyamatos növekedési pályára állította.

Molnár Valéria, kereskedelmi igazgató, Budapest Szabadkikötő Logisztikai Zrt.

Orosz-történelem szakos diplomával kezdett el dolgozni, az orosz és német piacon, nemzetközi kapcsolatok és külkereskedelemi területen. Majd hazai vizek következtek szó szoros értelemben a Csepeli Szabadkikötőben – kereskedelmi osztályvezető, kereskedelmi vezető és kereskedelmi igazgató pozíciókban. Időközben elvégezte a Corvinus egyetemen a vállalkozás menedzsment szakot. Hat évig a kikötői feladatok mellett a MAHART Agroterminal Kft ügyvezetője is volt. Aktív közreműködésével mára az ország legnagyobb logisztikai központjává nőtt kikötőben sorra épülnek a csarnokok. A kikötő nagyasszonya határozottságával, körültekintésével és nem utolsósorban kedves humorával méltán vívta ki a bérlők és tulajdonostársak tiszteletét és szeretetét.

Dr. Kazinczy László PhD. egyetemi docens, Budapesti Műszaki Egyetem

Budapesti születésű. Egyetemi tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésépítőmérnöki szakán szerezte meg 1978-ban. Azóta is a Műszaki Egyetemen dolgozik. A doktori disszertációja az „Ágyazatnélküli közúti vasúti pályaszerkezetek újszerű méretezése, különös tekintettel a felépítmény stabilitására” szólt, amelynek eredményeként docensi rangot kapott az Egyetemtől, jelenleg is ebben a beosztásban dolgozik. 2000-től kezdődően a BME Út és Vasútépítési Tanszék tanszékvezető helyettese, továbbá a Vasúti Felépítményi Laboratórium vezetője.

Kazinczy úr e szakterületeken komoly egyéni teljesítményéket ért el, mint szakmai, mint az egyetemi oktató-nevelő munkájában. A vasúti szakma sikeres űzése mellett ugyanolyan fontos a fiataloknak, a vasúti szakmára történő sikeres felkészítése, oktatása – különösen a mai nehéz, „utánpótláshiányos” időkben és ebben próbál a szakmánknak segíteni.

ifj. Szalma Botond, kereskedelmi vezető, Fluvius Kft.

Botond nem szakirányú felsőoktatási intézményből került a fuvarozás/szállítmányozás/logisztika világába. Politológiát végezve rövid kitérővel elérkezett a Plimsoll Kft-hez 2008-ban. Erre a munkahelyre egy kicsit a családi hagyományok is predesztinálták. Kiváló kapcsolatépítő munkájával hamar ledolgozta kezdeti hátrányát és szorgalmasan tanulta a szakmát. 2014 tavasza óta a Fluvius Kft kereskedelmi tevékenységéért is ő felel.

Innovatív kereskedelempolitikai megoldásokkal járult hozzá a folyami szállítmányozás megújításához, így az általa képviselt társaságok piaci sikereinek növeléséhez. Ismert és megbecsült mind a rajnai mind a dunai hajósok/fuvarosok/fuvaroztatók közt.

Ő az, aki „nincs nap-mint nap a kirakatban, nem felső vezetők, nem média szereplők, csak becsülettel és tisztességgel végzik a napi munkájukat, jóban-rosszban ott vannak és ezzel jelentős mértékben hozzájárulnak cégeik sikereihez.”

Zsámboki Zsolt vámszakmai igazgató, MASPED Logisztika Kft.

Munkáséletének már a kezdetétől jelen volt a vámmal kapcsolatos feladatok megoldása – folyamatosan ezen a területen dolgozott/dolgozik. Felsőfokú külkereskedelmi áruforgalmi szakvizsgával és gazdasági mérnöki diplomával rendelkezik. Nagyon jó közösségi ember, humora hozzájárul munkahelyi környezete oldott hangulatához. Munkatársaiért és a szakmaiságért a legmesszebbmenőkig kiáll. Munkáját a vámszakmai közösség is elismeri, gyakran hívják szakmai fórumokra jogszabály előkészítő munkába, rendszeresen felkérik gyakorlati tapasztalatainak magosztására.

Pék Marika – életműdíj

Pék Marika 2016-ig a Magyar Vámügyi Szövetség Főtitkára volt. Neve, személyisége annyira Összefonódott a Vámszövetséggel és a vámmal kapcsolatos feladatok intézésével, hogy azt is mondták a kollégák, hogy aki nem ismeri Pék Marikát, az a vám területén nem is létezik. Megkerülhetetlen volt!

A pályafutásával kapcsolatban néhány érdekesség:

 • mindvégig logisztikai területen dolgozott – akkoriban ezt anyagellátásnak hívták,
 • mint például a:
  • Bányagépgyártó Vállalatnál,
  • Kereskedelmi Gépgyártó Vállalatnál
  • Híradástechnikai Vállalatnál
  • Telefongyárnál – ezt vette meg később a Siemens, itt dolgozott a nyugdíjba menteléig.
  • 2000-2016 között – 16 évig volt a Magyar Vámügyi Szövetség első számú szakmai vezetője/Főtitkára – ezért mondtam azt, amit mondtam a bevezetőben
 • Ezalatt egy országosan ismert, elismert szövetséget tudott felépíteni és átadni az utódjának, megfelelő szervezeti és anyagi háttérrel.

Látszik, hogy nagyon színes életpálya van mögötte. Személyében egy nagyon jó lelkű, remek problémamegoldó személyt ismertünk meg, aki soha nem azt mondta, hogy fogjátok meg és vigyétek, hanem vitte maga.

Köszönünk mindent Marika, fogad tőlünk nagy szeretettel ezt a kis emléket és további jó egészséget kívánunk nyugdíjas éveidhez.

Válassza ki a pénznemét
HUF Magyar forint
EUR euró