Kritikus infrastruktúrát működtető személyzet védelme vírusos helyzetben – soron kívüli oltásra lenne szükség

Posted by Bíró Koppány Ajtony

Nemzetközi fuvarozásban, a vírus helyzetre való hivatkozással, először Németország, Csehország vezetett be korlátozásokat (Szlovákia, Olaszország tervezi). Negatív koronavírus tesztet kérnek, amelyek érvényessége korlátozott, ezek teljesítése szinte lehetetlen, mert még csak-csak elérnek a határra a teherautók, de a hosszú várakozások miatt, lejár a tesztek érvényessége. Ez a gyakorlat napról-napra, egyre komolyabb fennakadásokat okoz a fuvarozási rendszerekben, súlyos károk várhatók.

Ennek a történetnek, a magyar gazdaságra vetített negatív hatása egyre súlyosabb lesz, mielőbbi Kormányzati intézkedésekre lenne szükség.

A kritikus infrastruktúrát működtető személyzetből a nemzetközi fuvarozásban résztvevő gépkocsivezetők, mozdonyvezetők, hajó fedélzeti személyzet, vámügyintézők az oltási tervben kerüljenek a soron következő oltásra jogosultak körébe és a lehető leghamarabb kaphassák meg az Európában is elfogadott valamelyik védőoltást.

A határokon való torlódások elkerülése és a forgalom zavartalanságának biztosítása érdekében kértük, hogy az oltási bizonyítvánnyal rendelkezőket, nemzetközi megállapodások alapján mentesítsék a teszt kötelezettsége alól és biztosítsanak számukra gyorsabb átjutási lehetőséget.

Ezért Magyarország meghatározó szakmai érdekképviseletei – Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ), Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary, Magyar Szállítmányozók Szövetsége (MSZSZ) kéréssel fordult a Magyar Kormányhoz, amelyet a Magyar Vámügyi Szövetség (MVSZ) és a Magyar Vasúti Egyesület (HUNGRAIL) is támogat.

A Minisztériumokhoz elküldött levél innen elérhető.

Bízunk a Magyar Kormány támogatásában, hiszen az érdekeink közösek.

Kép forrás: Euronews

Válassza ki a pénznemét
HUF Magyar forint
EUR euró