Két új épülettel bővül a Prologis Park Bratislava

Posted by Bíró Koppány Ajtony

A Prologis Inc., a világ vezető logisztikai ingatlanvállalata a mai napon bejelentette, hogy megkezdte két új, összesen 25.300 négyzetméteres spekulatív épület fejlesztését a Prologis Park Bratislava területén.

A projekt részét képezi:

  • 9800 négyzetméter fejlesztése a 14. épületben, ebből 2900 négyzetméterre már előzetesen bérleti szerződést kötöttek a Blitshtein Trading vállalattal, amely Kelet-Közép-Európa két fő piacán végez élelmiszer-disztribúciós tevékenységet
  • 15.500 négyzetméter fejlesztése a 20. épületben.

„Az újabb két spekulatív épület fejlesztése összecseng a modern ipari és logisztikai helyszínek iránti töretlenül erős kereslettel Szlovákia ezen régiójában. Mindezt jól mutatja a park 97 százalékos kihasználtsága, és az a tény, hogy a 6. épület csupán két hónappal a megüresedése után bérlőre talált.” – mondta Martin Stratov, a Prologis szlovákiai bérbeadásért és fejlesztésért felelős vezetője.

A két új épület átadását követően a park összesen több, mint 386.000 négyzetméternyi logisztikai tevékenységet kiszolgáló épületből fog állni, további 58.000 négyzetméter fejlesztési potenciállal.

A Prologis Park Bratislava Szenc városától kettő, a nemzetközi reptértől 16, Pozsony központjától pedig 24 kilométerre keletre fekszik. A logisztikai ingatlanok iránti erős kereslet kielégítésének érdekében a Prologis spekulatív és built-to-suit épületekkel egyaránt bővíti a parkot, amely ideális helyszín a kelet-közép-európai régióban és Ausztriában működő vállalatok számára.

A kelet-közép-európai régióban a Prologis négy országban aktív, teljes portfóliója eléri a 4,3 millió négyzetmétert, amivel a régió vezető ipari ingatlanszolgáltatójának számít (2018. március 31-i adatok alapján).

Forrás: Prologis

Válassza ki a pénznemét
HUF Magyar forint
EUR euró