Képzésekkel segítik a munkavállalók elhelyezkedését

Posted by Bíró Koppány Ajtony
Category:

Informatikai ismereteket nyújtó képzésekkel segíti a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal a munkavállalók elhelyezkedését, vissza nem térítendő uniós források felhasználásával a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop).

A hivatal MTI-hez pénteken eljuttatott közleménye szerint az alacsony iskolai végzettségűeknek szóló kiemelt projektben mintegy 230 ezer embernek biztosítottak lehetőséget alapszintű digitális kompetenciák elsajátítására, fejlesztésére 23 milliárd forint európai uniós támogatás felhasználásával a Széchenyi 2020 programban.

Kiemelték, a képzések a kevésbé fejlett régiókban élők számára nyújtanak segítséget az alapfokú digitális készségek elsajátításában, az elektronikus ügyintézési folyamatokban való eligazodásban.

A digitális szakadék csökkentésére indított képzéseken az elmúlt 5 évben mint egy 30 ezer oktatást tartottak. A legélénkebb érdeklődés az Észak-alföldi régióban volt, itt valósult meg az összes képzés 35 százaléka. A régión belül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében volt a legtöbb, mintegy 7000 képzés.

A tanfolyamok első 100 ezer tanulója egy 1-10 pontos skálán átlagosan 9,6-re értékelte a tudásátadást, amely érték egyértelműen alátámasztja, hogy a képzések színvonala az országban mindenhol magas volt. Ezen belül a legnagyobb elégedettséget – alig elmaradva a maximális 10 ponttól – az oktatók érdemelték ki, míg a résztvevők az infrastrukturális körülményeket átlagosan 9,5 ponttal kielégítőnek értékelték – tájékoztatott a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal.

Forrás: profitline.hu

Válassza ki a pénznemét
HUF Magyar forint
EUR euró