Közúti fuvarozási engedély-ellenőrzési segédlet

Posted by Bíró Koppány Ajtony

Az Európai Unió mobilitási csomagjának előírásai 2020 augusztusától kezdődően jelentősen átalakítják a közúti árufuvarozási szektort. Az új szabályok egyértelműen növelik a jogkövető módon működő fuvarozók költségeit, megfelelő ellenőrzés nélkül versenyelőnyt jelentenek a harmadik országos vállalkozásoknak, és hátrányosan érinthetik az EU-n belül működő fuvarozócégek működését – ezért az eddiginél is fontosabb, hogy a hatóságok kiszűrjék a jogosulatlanul fuvarozókat.

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakmai támogatásával összeállított egy átfogó, az engedélyellenőrzés minden lépésére kiterjedő információs füzetet. Az engedély-ellenőrzési segédlet hozzájárulhat a fel- és lerakóhelyeken végzett ellenőrzések hatékonyságának növeléséhez, és jelentősen megkönnyítheti az érintetett dolgozók – az áruk érkeztetésében, indításában közreműködő munkavállalók, a vámügyintézésben tevékenykedők, adminisztrátorok – munkáját.

Az ügy jelentőségét mutatja, hogy az MKFE – az ITM által is támogatott – sajtónyilatkozatban hívja fel a teljes logisztikai szektor és a társadalom figyelmét a kiadványra, ezzel együtt pedig az ellenőrzések fontosságára.

Az anyag, az alábbi linken található meg:

https://www.mkfe.hu/hu/engedelykotelezettsegkereso

Az MKFE a kiadványt nyomtatott formában is elérhetővé tette, az A5-ös méretű brossúra ott lehet az érintett munkatársak íróasztalán, és remekül használható a napi munka során. A kiadványt térítésmentesen bocsátjuk az érdeklődő szervezetek rendelkezésére. Ha igényt tart valaki az nyomtatott engedély-ellenőrzési segédletre, kérjük, jelezzék munkatársaimnál (titkarsag@mkfe.hu) a szükséges darabszám megjelölésével. A példányokat a lehető legrövidebb időn belül eljuttatjuk. A pdf változat szabadon továbbítható.

Amennyiben segítséget tudtok nyújtani abban, hogy az engedély-ellenőrzési segédlet minél több fel- és lerakóhelyre eljusson, kérem jelezzétek. Jelenleg 3.000 nyomtatott példány áll rendelkezésünkre, de nagyobb igény esetén az utánnyomást is elvégezzük.

 

Üdvözlettel:

Karmos Gábor

főtitkár

MKFE

Válassza ki a pénznemét
HUF Magyar forint
EUR euró