Ekol Lengyelország átfogó logisztikai szolgáltatásokat biztosít a Regatta Ltd. számára

Posted by Bíró Koppány Ajtony

Január elején Svédországban nyitotta meg új leányvállalatát az Ekol, ám mindeközben folyamatosan dolgozik a cég a jelenlegi helyszínek fejlesztésén és a szolgáltatások bővítésén is. Az Ekol Logistics a lengyelországi Poznańban található telephelyén immár átfogó logisztikai szolgáltatásokat  is kínál.

Együttműködésre léptünk a Regattával, az Egyesült Királyság legjobban kedvelt, szabadtéri ruházatot és felszerelést árusító cégével. Az ügyfél jelenleg raktározási, értéknövelt és picking szolgáltatásainkat veszi igénybe, mely a későbbiekben a vámszabad raktárunk szolgáltatásaival fog bővülni. Együttműködésünk első szakaszában hozzávetőleg 650.000 db, 4000 raktározási egységnyi (SKU) áru tárolásáról beszélünk, egy kb. 2000 m2-nyi magasraktár-területen. A sikeres implementációt követően hozzálátunk a második fázishoz, mely a szolgáltatások körének kiterjesztését jelenti más európai városokra, illetve a tárolt áruk mennyiségének többszörös növelését.” – árulta el Marcin Trawczyński, az Ekol poznańi telephelyének kirendeltségvezetője.

Az Ekol ügyfeleinek többsége az autóipari, hi-tech-, divat-, kiskereskedelmi, FMCG és egészségügyi szektorokban érdekelt. A társaság rendelkezik a divat-szektor know-how-jával, mivel a globális forgalom 16%-a ebből az iparágból származik.

A divat egyre nagyobb igényeket támaszt, mivel a kollekciók váltakozása egyre gyakoribb napjainkban. Kulcsfontosságú ebben a szektorban valamennyi trend követése ahhoz, hogy a legjobb logisztikai megoldást lehessen kínálni.

Azért választottuk az Ekolt, mert azokkal az attribútumokkal rendelkeznek, melyekre egy 3PL-partner esetén szükségünk van. Komoly jártassággal bírnak ezen a területen, továbbá első osztályú csapattal dolgoznak a poznańi létesítményben. Várakozással tekintünk e partnerség továbbfejlesztére az elkövetkező hónapokban és években.“ – nyilatkozta John Mulvihill,  a Regatta Ltd. kereskedelmi vezetője.

Az Ekol 2015 májusától üzemel Lengyelországban és jelenleg 6 városban (Varsó,  Poznań, Sosnowiec, Łodź, Wrocław és Tychy területén) rendelkezik telephellyel. A pályázat elnyerése és a divatüzlet kiszolgálása az Ekol poznańi raktárában fontos lépés a társaság más országokban szerzett know-how-jának implementálásában.

A Sosnowiecben található létesítményünkben szállítmányozási megoldásokat és átfogó logisztikai szolgáltatásokat kínálunk. Tovább fejlesztjük lengyelországi logisztikai kínálatunkat, miközben nemzetközi csatlakozásainkat is bővítjük.“ – árulta el Arkadiusz Jastrzębski, az Ekol Lengyelország Country Managere.

Az Ekol Lengyelország intermodális csatlakozásokat is kínál például Lengyelország és Törökország között, továbbá Irán, Görögország, Bulgária, Románia és Izrael viszonylatában is.

Forrás: EKOL

Válassza ki a pénznemét
HUF Magyar forint
EUR euró