Együttműködési megállapodást írt alá az MLSZKSZ három felsőoktatási intézménnyel

Posted by Bíró Koppány Ajtony

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) és a hazai felsőoktatási intézmények között 2013. október 10-én aláírt megállapodás értelmében új program indul a logisztikai szakemberek képzésének megújítására. Az MLSZKSZ kezdeményezésére induló felsőoktatási reform a logisztikai szektor eddig soha nem látott összefogását példázza, amely során a legfrissebb trendeknek megfelelő gyakorlati tudnivalók már az egyetemi évek során beépülnek a logisztikai szakmában érintett intézmények oktatási rendszerébe. A hosszútávú stratégiai partnerségnek köszönhetően jelentősen javul, a megfelelő módszertani és gyakorlati ismeretekkel rendelkező szakemberek elhelyezkedési esélye a munkaerőpiacon.

Az együttműködés alapjait rögzítő dokumentumot 2013. október 10-én írta alá Dr. Földes Péter, a győri Széchenyi István Egyetem rektora, Dr. Bohács Gábor, a Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműipari Karának dékán helyettese, Prof. Dr. Nagy János, a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centrumának elnöke és Fülöp Zsolt az MLSZKSZ elnöke. A megállapodás rögzíti az aláírók azon szándékát, hogy együttműködnek a piac igényeihez alakított rugalmas képzési program és a legkorszerűbb tananyagok kidolgozásában. A logisztikai szakma az együttműködés keretei között részt vesz a felsőoktatási képzési rendszer megújításában, amely növeli annak hatékonyságát, valamint a képzés és a gyakorlat összhangját.

 

 

Az MLSZKSZ a jövőben összegyűjti, rendszerezi és együttműködő partnerei rendelkezésére bocsátja a szakképzéssel kapcsolatos logisztikai szakmai elvárásokat és piaci igényeket, továbbá folyamatos tájékoztatást nyújt az intézmények számára a logisztikai szektort érintő legfrissebb trendekről. A Szövetség a képzési rendszer hatékonyságának javítása érdekében az igényeknek megfelelően kedvezményes részvételi lehetőséget biztosít saját szervezésű konferenciáin a hallgatók és oktatóik számára, továbbá tanácsaival folyamatosan segíti az intézmények munkáját.

 

 

Az együttműködésben résztvevő felsőoktatási intézmények a gyakorlati szakma elvárásait és az átadott szakmai anyagokat beépítik saját oktatási rendszerükbe a hatályos jogszabályi rendelkezések és az egyetemek, valamint a főiskolák általános oktatási követelményeinek figyelembe vételével, ezzel is elősegítve az elmélet és a gyakorlat egységének megvalósulását a logisztikai oktatásban.

 

 

„Azért kezdeményeztük ezt a logisztikai szektorban eddig példa nélküli együttműködést, mert Magyarország versenyképességének elősegítése érdekében fontosnak tartjuk a piac igényeihez igazított szakemberek képzését. A javaslat illeszkedik azon folyamatokhoz, amit eddig is képviseltünk a szakmában, azaz igyekeztünk az elmélet és a gyakorlat közötti sokszor nagy távolságokat csökkenteni.”- mondta Fülöp Zsolt, az MLSZKSZ elnöke.

 

Az aláírt partnerségi megállapodáshoz lehetőség van további oktatási intézmények csatlakozásának is.

Válassza ki a pénznemét
HUF Magyar forint
EUR euró