BUD Cargo City bokrétaünnepség

Posted by Bíró Koppány Ajtony
Category:

Budapest, 2019. július 3. Elérte a Budapest Airport BUD Cargo City névre keresztelt logisztikai bázisának nagyobbik épületrésze a végleges szerkezeti formáját. Ebből az alkalomból az épületrészt kivitelező Merkbau és a Budapest Airport közös bokrétaünnepséget tartott, ahol a Budapest Airport Ingatlan és Cargo Üzletágának igazgatója a magyar főváros légi teheráruszállításban betöltött szerepéről is beszélt.

 Alig több, mint kilenc hónappal az első kapavágás után szerkezetileg teljesen elkészült a Budapest Airport új logisztikai bázisának nagyobbik, a légi teheráru kezelésére szolgáló raktárépülete. Ezt követően az ún. handling épületben már csak belső munkálatok folynak, a BUD Cargo City névre keresztelt épületegyüttest pedig a tervek szerint az év végén adják át.

René Droese, a Budapest Airport Ingatlan és Cargo Üzletágának igazgatója a bokrétaünnepségen a logisztikai bázis építése kapcsán beszélt az iparágat, és ezáltal a budapesti légi teheráru forgalmat is érintő aktualitásokról. Elmondta: „Az év során megrendezett szakmai konferenciákon egyebek mellett a cargo folyamatok hatékonyságának növelésével, a folyamatok digitalizációjának a lehetőségeivel is foglalkozunk. Kétségtelen, hogy a nemzetközi szinten zajló kereskedelmi konfliktusok az iparág képviselőit kihívások elé állítják, mi azonban méltán lehetünk bizakodók, hiszen a Budapest Airportnál a kezelt légi teheráru mennyiségét 2019-ben is stabilitás jellemzi. Úgy véljük, hogy a megannyi erőveszítéssel, lépésről lépésre egy ideális otthont alakítunk a légiáru számára a repülőtéren, és a jövőben sokkal több árut fogunk a vonzáskörzetünkből idevonzani.”

A BUD Cargo City a repülőtér-üzemeltetőnek a kiszolgált árumennyiség növelésére vonatkozó terveihez is nagyban hozzájárul majd, hiszen a létesítmény lehetőséget biztosít a hatékony együttműködésre a cargo iparág szereplői számára. A cargo üzemeltetőktől kapott pozitív visszajelzések, illetve az a tény, hogy a Cargo City-t már előzetesen sikerült bérlők számára kiadni, azt mutatják, hogy nagy a kereslet az ilyen magas színvonalú, a légi és a földi oldal közötti hatékony mozgást biztosító létesítmények iránt. A repülőtér vecsési oldalán épülő logisztikai bázis egy 21 600 négyzetméteres raktárcsarnokból és irodai részből, ennek közelében egy másik, 11 200 négyzetméteres, a speditőrök számára a légiáru továbbítására szolgáló létesítményből, valamint egy 32 000 négyzetméteres beton előtérből áll majd. Utóbbi új légijármű-állóhelyeket biztosít majd egyszerre két Boeing B-747-8F típusú repülőgép kiszolgálásához, jelentősen javítva az előtéri cargo kapacitásokat. Ezek a „Jumbók” akár 130 tonna árut is szállíthatnak.

A teljes épületegyüttes várhatóan az év végére készül el, és összesen 50 millió euróból (kb. 16 milliárd forintból) épül meg, amit a Budapest Airport teljes mértékben saját forrásból finanszíroz.

Forrás: BUD

Válassza ki a pénznemét
HUF Magyar forint
EUR euró