Beköltözik a repülőtérre az Ekol Logistics

Posted by Bíró Koppány Ajtony

Bérleti szerződést kötött a Budapest Airport Zrt. és az Ekol Logistics Kft., aminek eredményeként a logisztikai társaság légi szállítmányozási központja a tervek szerint 2019 végére megvalósuló új Cargo City nevű létesítményben kap helyet. A Budapest Airport idén nyáron kezdi meg a Cargo City építését, amely egy raktárterületeket és irodákat magába foglaló épületet biztosít a légiáru-kezelés céljaira, illetve egy második raktárépületet is a szállítmányozó vállalatok részére.

A mintegy 20 000 m2 összterületű Cargo City-t a tervek szerint 2019 végén vehetik birtokba a bérlők, köztük az Ekol Logistics. Az új légiáru-kezelő központ legfőbb jellemzője a teljesen központosított export és import koncepció, a “minden egy tető alatt ” típusú működés lesz, vagyis egy helyen dolgozhatnak a cargo légitársaságok képviselői (az ún. GSA-k vagyis general sales agentek) a vámhatóság képviselőivel, így felgyorsulhat a különleges áruk kezelése (pl. hűtést igénylő gyógyszerek), valamint az egyéb cargo kezelése.

Az 1990-ben Törökországban alapított Ekol olyan integrált logisztikai vállalat, amely 15 országban nyújt első osztályú nemzetközi szállítási, raktározási, belföldi disztribúciós, külkereskedelmi, vámügyintézési, és ellátási lánc menedzsment szolgáltatásokat. Világszerte több mint 7000 alkalmazottja mintegy 1 000 000 négyzetméternyi raktár-területen nyújt partnereinek magas színvonalú logisztikai szolgáltatási megoldásokat.

Az Ekol Logistics Kft. magyarországi légiáru üzletága időkritikus és értékes áruk szállítását végzi, így például ultra-gyorsan juttat célba autóipari alkatrészeket és gyógyszeripari termékeket. Szolgáltatásai között megtalálható az ún. Hand Carry szolgáltatás és a Next Flight Out (NFO) megoldás is azokra az esetekre, amikor az ügyfele számára különösen fontos a pontos és gyors kiszállítás. Az Ekol Logistics tagja a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetségnek (IATA), valamint a WCA-nak, a független szállítmányozók legnagyobb globális hálózatának, aminek köszönhetően az Ekol a világ bármely pontjára el tudja juttatni ügyfelei küldeményeit.

„Az Ekol Logistics remek perspektívát lát a magyarországi légi szállítási piac fejlődésében, részben a Budapest Airport tervezett kapacitásbővítése, részben pedig a dinamikusan fejlődő magyar gazdaság logisztikai igényei miatt,” nyilatkozta Kovács Ákos, az Ekol Hungary vezetője. Azt is kifejtette, hogy a kínai STO céggel közösen elindított csomagküldő szolgáltatás mellett nagy reményeket fűznek a légi szállítmányozási üzletághoz, hiszen az új Cargo City létesítményben sokkal gyorsabb és jobb minőségű szolgáltatást nyújthatnak partnereiknek.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér logisztikai partnerei 15%-kal több árut kezeltek az év első hat hónapjában a tavalyi év azonos időszakához képest. Biztosra vehető, hogy idén a légi áruszállítás újra rekordot dönthet. „Örömmel üdvözöljük az Ekol Logistics céget és munkatársait repülőtéri üzleti partnereink körében. Biztos vagyok benne, hogy új, repülőtéri telephelyük sokban hozzájárulhat légiáru-kezelésük gyorsaságának és minőségének növeléséhez,” jelentette ki René Droese, a Budapest Airport ingatlan és cargo üzletág igazgatója.

Forrás BUD

Válassza ki a pénznemét
HUF Magyar forint
EUR euró