A Prologis a Raben Group számára fejleszt Szilézia szívében

Posted by Bíró Koppány Ajtony

Tudjon meg többet legfrissebb beruházásunkról, a sziléziai régióban található Prologis Park Ruda Śląska-ról, ahol a Raben Group új lengyelországi operatív központja lesz. Az 50 000 négyzetméter alapterületű iroda- és raktárépület már 2020 közepétől az átfogó logisztikai szolgáltatásokat nyújtó vállalat otthonává válik. A jelentős beruházás az idei év eddigi legnagyobb tranzakciója a sziléziai logisztikai ingatlanpiacon.

Felső-Szilézia szívében

A Raben számára kiemelten fontos, hogy a helyszín a sziléziai agglomeráció szívében található. A holland vállalat operatív tevékenységének helyszíni megszervezése mellett regionális jelenlétét is innen kívánja felépíteni. A fejlesztés nyomán körülbelül 450 új munkahely jön létre a központban, ebből 340 fős személyzet dolgozik majd a raktárterületen, három műszakban. Az új épületben kialakításra kerül egy 2100 négyzetméter alapterületű, háromemeletes iroda, amelyben 110 alkalmazott számára biztosítanak egylégterű, open office munkakörnyezetet, kényelmes tárgyalókkal és kávézóval kiegészítve. „Nagy örömünkre szolgál, hogy partnerségünk keretében egy ilyen izgalmas és egyedülálló projektet tudunk megvalósítani” – mondta Piotr Brycki, a Prologis lengyelországi bérbeadásért felelős menedzsere.

A tranzakciót a Colliers International segítette. „Ügyfelünkkel szoros együttműködésben olyan pontosan meghatározott helyszínen lévő területet kellett találnunk, amely a szárazáru raktározás és a hőmérséklet-szabályozás követelményeinek is megfelel. Ez az idei év legnagyobb tranzakciója a sziléziai raktárszektorban” – magyarázza Maciej Chmielewski, a Colliers International logisztikai és ipari divíziójának menedzsere.

Igényre szabva

A projekt az ügyfél meghatározott igényei és a kijelölt funkciók mentén valósul meg, így kiváló példája a személyre szabott fejlesztéseknek. Az irodaépületből közvetlenül megközelíthetővé válik a magasraktár (12,4 m belmagasság), és optimalizálták a raklapok tárolását is, amely a forgalmas területektől messzebb, egy külön erre a célra szolgáló fedett helyszínen valósulhat meg.

A raktárban elsősorban csomagolt élelmiszerek tárolása zajlik majd, ezért LED-világítási rendszer, szabályozott hőmérsékletű zóna (14-18°C) és hűtőberendezés is kiépítésre került az épületben. A raktárfolyamatok optimalizálása érdekében a csarnokban található első oszlopsort hátrébb vitték, az állványrendszereket és a targoncákat pedig zárt indukciós hurok segítségével automatizálták. A teljes terület megfelel majd az NFPA előírásainak.

Környezetbarát megoldások = megtakarítás

A Prologis Park Ruda Śląska kialakítása a fenntarhatóság legszigorúbb követelményei alapján valósul meg. Mint minden új Prologis fejlesztést, így ezt az épületet is BREEAM “Nagyon jó” akkreditációra terjesztik fel.

Az épületben felszerelt tartalék villamosenergia-generátorok képesek lesznek előállítani a szükséges energia 120%-át, beépített gázkazán felel majd az irodák fűtéséért, a tervezési folyamatok során pedig a közösségi és környezeti fenntarthatósági szempontokat is figyelembe vették. Az épületbe bejutó természetes fény magasabb aránya az energiaköltségek megtakarítása mellett a dolgozók elégedettségét is növeli. Az ilyen energiatakarékos intézkedéseknek köszönhetően az épület fenntartásának költségei csökkennek és ökológiai lábnyoma is mérséklődik. Az épület üzemeltetését és karbantartását olyan megoldások segítik, mint például az intelligens közüzemi fogyasztásmérők, amelyekkel mobiltelefonon keresztül ellenőrizhető és nyomon követhető az épület fogyasztása a világ bármely pontjáról.

Innovatív, már a kezdetektől

Akár csak a Łódź és Poznań területén megvalósult fejlesztések, a Prologis Park Ruda Śląska is BIM (Building Information Modeling) technológiával készült, lehetővé téve a Raben számára, hogy már az építkezés megkezdése előtt bejárhassák a helyszínt. A teljes 3D modellezésnek és az épülettel kapcsolatos összes információ adatbázisának köszönhetően a tervek értékelése műszaki rajzok helyett renderek segítségével valósult meg.

DCIM101MEDIADJI_0226.JPG

„A Raben Group az elmúlt években folyamatosan terjeszkedett Sziléziában. A Ruda Śląska területén található új elosztó központunk megnyitása tovább erősíti jelenlétünket és elkötelezettségünket a régióban. A tranzakció létrejöttében a tisztán gazdasági tényezők mellett a Prologis megbízható partneri megközelítése alapvető szerepet játszott: megértik üzleti profilunkat és nyitottak az elvárásainkra, emellett komplex tanácsadást és világos elképzelést kínálnak. Ezeket az elemeket nehéz számszerűsíteni és diagramba helyezni, ám mégis elengedhetetlenek a megfelelő partner kiválasztásakor”- mondta Marek Zychla, a Raben Real Estate Poland ügyvezető igazgatója.

A Prologis Park Ruda Śląska egy 30 hektáros területen épül a lengyelországi Ruda Śląska városának közigazgatási határain belül, Kochłowice kerületében. A park közvetlenül az A4-es autópálya mellett helyezkedik el, 10 kilométerre az A1-es autópályától. A parkban tervezett teljes beépített terület közel 125 000 négyzetméter lesz.

Forrás: Prologis

Válassza ki a pénznemét
HUF Magyar forint
EUR euró