A Comvex gabonaterminál ünnepélyes átadása

Posted by Bíró Koppány Ajtony

Ludovic Orban miniszterelnök jelenlétében, a constanzai kikötőben, a Comvex gabonaterminál felavatására került sor. A terminál 200.000 tonna tárolókapacitással rendelkezik. Az építési munkálatok 2017. május elején kezdődtek, az 56 millió Euró (áfával együtt) beruházást a Raiffeisen Bank és az EximBank által létrehozott konzorcium finanszírozta.

Az új terminál akár 120.000 tdw összes kapacitású hajókat is képes fogadni, összekötve Constantza kikötőjét az ázsiai és az amerikai gabonapiacaival.

Amint 2019 őszén a magyarországi partnerek is halhatták az akkor még próbaüzemben levő terminál bemutatásánál, a vállalt rakodási kapacitások elérték a napi 40.000 tonnát, vagy az óránként 3.000 tonnát. Továbbá nagy előny a 18,5 m vízmélység, valamint a magyar export számára a közvetlen közelében található az bárkaterminál. A terminál négy különböző terméket képes egyszerre fogadni és két másik termék kiszállítani. A gabonafélék minőségének meghatározásához a terminál automatikus mintavételi és elemzési rendszereket használ.

(Forrás: Cuget liber)

Válassza ki a pénznemét
HUF Magyar forint
EUR euró